Valori estetice în stomatologie; determină o percepție pozitivă în timpul reflectării zâmbetului. Individul zâmbește atunci când este fericit și în fața frumuseții create de acest zâmbet apar gânduri pozitive. În ceea ce privește dinții, gingiile și efectele acestora, percepția estetică depinde în general de știința matematică. Raportul de aur definit cu ani în urmă este cel mai important fenomen în scopul de a arăta frumos.
Stomatologia estetică se preocupă de multe domenii precum modul în care apar dinții de la nivelul buzelor, raportul dintre distanța dintre cei doi ochi și lățimea dintelui. Stomatologia estetică poate varia de la persoană la persoană, deși se bazează în general pe un set de fundații. Avem multe abilități de modelare și proiectare tehnologice pe care lumea de astăzi ni le oferă să le proiectăm pentru toate aceste diferențe. Pentru a crea cel mai potrivit profil de serviciu, este folosirea tehnologiei și reunirea condițiilor adecvate cu aspectul nostru artistic.
Dental este asociat cu percepția vizuală estetică. În Estetica albă; Culoarea, proprietățile suprafeței, conturul, proporția, simetria și echilibrul dinților și întregii fețe sunt importante.
Astăzi, nu este posibil să se țină cont de estetica gurii, dinților și gingiilor în estetica facială. Regulile estetice se concentrează pe zona dinților frontali în toate tipurile de proteze dentare fixe, susținute pe implant și amovibile. Trei elemente principale pentru un zâmbet atractiv; dinții, țesuturile gingivale și poziția buzelor trebuie să fie în armonie. Aspectul și culoarea țesuturilor moi din jurul restaurărilor protetice sunt la fel de importante ca și forma acestora.
Pentru pregătirile preliminare ale pacienților înainte de operație; Se efectuează examinări radiologice și clinice, se obțin modele din măsurătorile efectuate și se fac fotografii din fiecare unghi pentru a realiza un design zâmbet. După aceste proceduri, solicitările pacientului au fost ascultate și se face planificarea.
APLICAȚII BOTOX ÎN ESTETICA DENTARĂ
În ultimii ani, aplicațiile de obturație și botox s-au alăturat stomatologiei ca o parte inevitabilă a designului zâmbetului. În afară de alinierea dinților drepti, designul simetric al buzelor, buzele pline, proporția buzelor netede și a bărbiei sunt asigurate prin umplere și botox.
În medicină și stomatologie, botoxul (botoxul dentar) este folosit în scopuri de tratament și cosmetice în diverse situații. Botoxul blocheaza contractia musculara pentru o anumita perioada de timp. Acționează prin prevenirea eliberării substanței secretate pentru contracția mușchiului după stimularea din partea nervului. Efectul său durează până la 6 luni și este reversibil. Deci poate fi aplicat de două ori pe an. Totodata, botoxul, care are efect analgezic, beneficiaza de acest efect la pacientii cu afectiuni articulare.
Botoxul este utilizat în special în tratamente precum durerile faciale de maxilar datorate contracției excesive a mușchilor masticatori, bruxism, corectarea cosmetică a mușchilor mimici, tulburări ale articulațiilor maxilarului, zâmbetul gingival, corectarea aspectului, corectarea ridurilor și asimetriilor faciale, prevenirea recidivelor datorate tragerea musculară după operațiile ortodontice și transpirația excesivă. Botoxul este o metodă de tratament auxiliară pentru ameliorarea durerii cauzate de articulația maxilarului sau de încleștare.
La vârsta de 25-30 de ani încep semnele de îmbătrânire. Botoxul poate fi aplicat peste 25 de ani. În general, aplicarea botoxului poate să nu fie necesară sub vârsta de 25 de ani. Botoxul poate să nu fie suficient în tratamentul ridurilor foarte adânci. În acest caz, pot fi necesare umpluturi speciale aplicate sub piele.
Aplicarea botoxului dentar este dureroasă, cum se face?
In medicine and dentistry, botox (dental botox) is used in various situations for treatment and cosmetic purposes. Botox blocks muscle contraction for a certain period. It acts by preventing the release of secreted substance for muscle contraction after stimulation from the nerve. Its effect lasts up to 6 months and is reversible. So it can be applied twice a year. It also benefits from this effect of botox, which has a pain-relieving effect, in patients with joint disorders.
Botox is especially used in treatments such as jaw facial pains due to excessive contraction of the chewing muscles, bruxism, the cosmetic correction of mimic muscles, jaw joint disorders, gummy smile, correction of wrinkles, prevention of recurrence due to pulling muscles after facial surgery for orthodontic purposes and excessive sweating… Botox is an auxiliary treatment method in the relief of pain associated with jaw joint or clenching.
Signs of aging begin at the ages of 25-30. Botox can be applied at the age of 25 and over. Generally, under 25, botox application may not be necessary. Botox may not be sufficient in the treatment of very deep wrinkles. In this case, special fillings may be required under the skin.
Aplicarea botoxului dentar este dureroasă, cum se face?
Nu este o metodă dureroasă. Aplicarea cu un injector de insulină durează în total 5-10 minute. Efectul începe să se vadă din a treia zi. Atinge cel mai înalt nivel începând cu a 2-a săptămână. Înainte de aplicare, regiunea în care va avea loc aplicația este marcată cu un creion alb și se face o fotografie. Se notează ce se face în practică și câtă doză este utilizată în ce regiune. Este re-fotografiat dupa 2 saptamani si comparat cu prima fotografie.
Cine nu aplică botox dentar?
Nu trebuie aplicat deoarece nu există suficiente cercetări asupra femeilor însărcinate și care alăptează. De asemenea, este necesar să se facă un istoric al alergiilor. Pacienții alergici trebuie testați pe o altă parte a pielii. Botox ar trebui aplicat ca rezultat al procesului.