Totul pe Patru - Reference Aesthetic

Totul pe Patru

Pacienții ne întreabă adesea ce este All On 4 și cum diferă de procedura tradițională de implantare?

All On 4 este o tehnică de implant dentar care înlocuiește dinții superiori sau inferiori cu doar patru implanturi. Aceste patru implanturi acționează ca un mecanism de sprijin pentru plasarea unui nou set de dinți fixați.

În procedura de implant dentar All-On-4, implanturile posterioare sunt înclinate la 45° spre gura posterioară și plasate în maxila anterioară, o zonă a maxilarului cu densitate osoasă mai mare. În comparație cu alte metode de implantare, tehnica All-On-4 nu necesită aceeași densitate osoasă pentru a atașa implantul.

Istoria tehnicii All On Four

Deși ideea de a avea o dentiție completă susținută de doar câteva atașamente de implant nu era nouă, conceptul de introducere a unui unghi de 45° pentru implanturile posterioare a condus la dezvoltarea All On 4™.

Profesorul Paulo Malo din Portugalia și producătorul de implanturi Nobel Biocare au fost printre primii care au recunoscut potențialele beneficii ale tratamentului și rentabilitatea tehnicii All On 4™.

În anii 1990, cu sprijinul financiar al Nobel Biocare, profesorul Paulo Malo a efectuat o serie de studii pentru a determina eficacitatea acestei abordări noi și inovatoare. În 1998, profesorul Paulo Malo a tratat primul pacient cu tehnica All on 4™.

Astăzi, tehnica All-On-Four este recunoscută pe scară largă ca opțiune de tratament superioară pentru înlocuirea completă a arcului.

Profesorul Paulo Malo este acum un expert de renume mondial în reabilitarea orală avansată. A inventat alte câteva tehnici pentru a ajuta pacienții cu cazuri complexe de restaurare.

În plus, profesorul Paulo Malo este autorul unui număr de cărți de top în domeniul stomatologiei restaurative, a publicat mai multe publicații științifice și a ținut prelegeri despre reabilitarea orală la nivel mondial.

Pe baza acestor realizări, profesorul Paulo Malo a fondat Malo Clinic Education în Lisabona, Portugalia. Aici a instruit alți profesioniști în restaurarea dentară care erau dornici să-și sporească expertiza în stomatologia All On 4™.

Clinique de Malo este unul dintre locurile în care expertul nostru în implanturi dentare Dr. Theo Spyrakis a călătorit pentru a-și dezvolta cunoștințele, conceptele și experiența de caz cu tehnica All On 4™.

Implanturile dentare convenționale față de toate cele patru

Implantul dentar în sine este un mic șurub de titan care este poziționat în osul maxilarului și apoi susține fie un singur dinte, fie o punte dentară. Implantul de titan formează baza pe care sunt atașați dinții de înlocuire.

Pentru procedura tradițională de implant dentar, o reabilitare completă a arcadei necesita 6-8 implanturi pentru a susține o punte fixă ​​completă.

Dimpotrivă, cu doar două implanturi poziționate în fața gurii și două implanturi unghiulare poziționate în spate, sunt necesare doar patru implanturi pentru a susține întreaga arcade dentară.

Principala limitare a metodei convenționale de înlocuire completă a dintelui apare atunci când implanturile posterioare sunt înșurubate în zone cu densitate osoasă redusă. Prin introducerea implantului înclinat la 45°, zonele maxilarului sărac în oase ar putea fi evitate.

Natura mai puțin invazivă a All On 4™ înseamnă, de asemenea, că procesul de vindecare și reabilitare este semnificativ mai scurt și, deoarece sunt utilizate mai puține fixări de implant, există mai multă flexibilitate în proiectarea și montarea dinților de înlocuire optimi.

Probleme de sănătate a oaselor bucale

Tehnica All On 4™ a oferit pacienților cu probleme de sănătate a oaselor orale o alegere mai bună. În trecut, lipsa osului maxilar (de multe ori cauzată de probleme ale sinusurilor sau de pierderea osoasă) era o problemă majoră pentru candidatii la implant și adesea necesita grefarea osoasă pentru a construi osul maxilar suficient pentru a susține cele 6 până la 8 implanturi cerute de vechile metode. .

Dar tehnica All On 4™ a făcut o mare diferență. Și aceasta este o veste grozavă pentru pacienții cu osteoporoză sau cu lipsă de os maxilar.

Pacienții cu osteoporoză cred adesea că nu sunt candidați pentru implanturi dentare din cauza calității proaste a osului. Și în trecut, asta era cu siguranță adevărat. Dar, deoarece All On 4™ elimină necesitatea grefei osoase, pacienții cu osteoporoză pot beneficia de obicei de procedura All on 4.

Același lucru este valabil și pentru pacienții cu maxilarul superior sever resorbit. Implanturile zigomatice sunt o opțiune bună. Aceste implanturi mai lungi sunt ancorate sub pomeți prin spațiul sinusal și evită nevoia de a se baza pe osul maxilar ca unică sursă de sprijin.

Aceste opțiuni inovatoare pot eluda de obicei necesitatea procedurilor invazive de grefare osoasă.

este ideal pentru pacienții care sunt îngrijorați de o intervenție chirurgicală dentară.

este utilizarea sedării IV administrată și supravegheată de un medic calificat și cu experiență. O combinație unică de medicamente este utilizată intravenos pentru a induce o stare de vis calmă și relaxată pe tot parcursul procedurii.

Poate merge ceva prost cu All On 4™?

Fără îndoială, una dintre cele mai mari preocupări pentru pacienții care iau în considerare orice tip de implantare este ce ar putea merge prost.

Deși ratele de succes ale procedurii All On 4™ sunt foarte mari, ca și în cazul oricărei proceduri chirurgicale, există anumiți factori care ar trebui luați în considerare atunci când decideți să faceți o intervenție chirurgicală cu implant dentar.

Un implant dentar poate eșua, puteți afla mai multe despre asta aici. Dar atunci când ne gândim la procedura All On 4™, există doi factori suplimentari de luat în considerare;

All On 4™ factorul #1:
Poziţionarea necorespunzătoare a implanturilor

Cea mai mare greșeală cu tratamentul All On 4™ apare atunci când implanturile sunt deplasate greșit. Implanturile poziționate incorect pot afecta rezultatele estetice ale tratamentului.

Plasarea implanturilor prea departe în gură face ca gingiile să se retragă și metalul gri închis al implantului să devină vizibil în jurul gingiilor.

Când implanturile sunt poziționate prea în spate, forma dinților de înlocuire pare groasă și voluminoasă, ceea ce poate îngreuna vorbirea.

Când implanturile sunt poziționate prea aproape de suprafața mușcăturii, înseamnă că dinții de înlocuire pot arăta scurti și groși și se pot simți anormali.

Corectarea implanturilor prost poziționate poate fi un proces dificil. Prin urmare, în mod ideal, dentistul care efectuează All On™4 va fi, de asemenea, familiarizat cu aspectele chirurgicale și cosmetice ale procedurii. Puteți citi mai multe despre cum să luați o decizie informată cu privire la procedura All-on-4.

Al doilea factor de luat în considerare cu procedura All On 4™ este…

All On 4™ factorul #2:
Dentisti formați în cosmetică vs dentisti formați în chirurgie

În general, există două tipuri de stomatologi care efectuează tratamentul All On 4™. Unul este instruit în chirurgie, în timp ce celălalt este instruit în stomatologie estetică.

Dentiștii care sunt mai concentrați pe rezultatele cosmetice pot fi mai puțin experimentați în aspectele chirurgicale ale procedurii. Dacă apar complicații și medicul dentist nu le poate face față, implanturile pot deveni în cele din urmă expuse și pot provoca gingivita.

Celălalt tip de stomatolog care practică All On 4™ este un dentist chirurgical. Un dentist instruit chirurgical face o treabă excelentă de a plasa implantul pe cel mai apropiat os disponibil, dar este posibil să nu ia în considerare întotdeauna implicațiile estetice ale implantului.

Cei mai buni stomatologi All on 4™ sunt calificați și experimentați atât în ​​stomatologia chirurgicală, cât și în stomatologia estetică, ceea ce le permite să poziționeze cu precizie implanturile și să-și folosească experiența în stomatologia estetică pentru a obține un rezultat frumos pentru pacient.

Găsirea unui stomatolog care să combină aceste abilități va fi mai dificilă, dar, făcând acest lucru, minimizați riscul ca ceva să nu meargă greșit.