Liposuctie - Reference Aesthetic

Liposuctie

Liposucția nu este o operație de slăbire. Este un proces de modelare a corpului care asigură subțierea corpului prin eliminarea grăsimii la nivel local. Pe scurt, nu este făcută pentru a pierde în greutate.
Cunoscută și sub denumirea de modelare a grăsimilor („lipoplastie”) sau doar lipo, liposucția este o procedură de chirurgie estetică în care acumularea de grăsime în anumite zone ale corpului uman este absorbită cu un vid special sau cu injectoare speciale, iar grăsimea este îndepărtată din corp.
Pentru efectuarea liposucției, această operație poate fi efectuată dacă starea generală de sănătate este în general bună, există o dietă și un regim de exerciții fizice în curs de peste 18 ani și dacă există pungi rezistente de grăsime în zonele cuiva.
În operațiunea de liposucție, limita de siguranță este în general considerată a fi de 4,5 litri. Se pot lua mai mult de 4,5 litri de ulei, dar trebuie luate diverse masuri pentru a mentine echilibrul fluidic si electrolitic al pacientului. Dacă pacientul are suprafețe mai mari, liposucția poate fi efectuată din nou după 3-6 luni.
Anestezia locală este utilizată în locuri mici. În zone regionale și mai mari, este preferată o combinație de anestezie locală și sedare (somn vascular). Anestezia generală poate fi aplicată într-o gamă largă de aplicații. Funcționarea variază între 30 de minute și 3 ore în funcție de starea zonelor de aspirat.

Zone de liposucție

Stârni
Braţ
Înapoi
Talie
Abdomen
Stomac
Baza
În interiorul coapsei
Sânul
În interiorul genunchiului

Procesul de recuperare după liposucție

După operație, pacientul este îmbrăcat și se poartă o rochie specială de liposucție (corset). În funcție de mărimea operației și de anestezia aplicată, pacientul poate fi externat în aceeași zi sau o zi mai târziu.
În funcție de procedura aplicată, pacienții noștri veniți din străinătate pot reveni la activități sociale normale între 1-2 săptămâni și se pot întoarce în țările lor.
După operație, nu apare nicio durere evidentă. Pacientul este uşurat prin administrarea de analgezice. Poate exista o schimbare de culoare, edem, furnicături sau amorțeală în zona tratată, acestea vor trece de la sine în decurs de 3 săptămâni.
Îmbrăcămintea de liposucție (corsetul) trebuie purtată aproximativ 5 săptămâni. Zonele de inserare a canulei de liposucție au în general 2-4 mm și devin neclare în decurs de 3 luni.
După 3 săptămâni, noua formă a operației devine mai vizibilă. Zona de liposucție ia forma finală de la 6 luni la 1 an.
Operatia de liposuctie este o procedura de chirurgie estetica care da in general rezultate bune si permanente si contribuie pozitiv la sanatatea psihica a persoanei.