Toate pe Patru - Reference Aesthetic

Toate pe Patru

Ce este All On 4 și cum este procedura de implant?
Adesea, pacienții ne vor întreba ce este All On 4 și cum este diferit de procedura convențională de implant?

All On 4 este o tehnică de implant dentar în care setul de dinți superior sau inferior este înlocuit cu doar patru implanturi. Aceste patru implanturi acționează ca un mecanism de susținere pentru plasarea unui nou set de dinți fixați.

Cu procedura de implant dentar All On 4, implanturile posterioare sunt înclinate cu 45° spre partea din spate a gurii și plasate în maxila anterioară, o regiune a maxilarului cu densitate osoasă mai mare. În comparație cu alte metode de implant, tehnica All On 4 nu necesită aceeași densitate a osului pentru a securiza implantul.

all on-four-dental

Istoria tehnicii All On Four

În timp ce ideea de a avea un set complet de dinți, susținut de doar câteva dispozitive de fixare pentru implant nu era una nouă, conceptul de adoptare a unui unghi de 45° pentru implanturile posterioare a fost ceea ce a condus la evoluția All On 4™.

Profesorul Paulo Malo, din Portugalia, împreună cu producătorul de implanturi Nobel Biocare au fost printre primii care au recunoscut potențialele beneficii ale tratamentului și rentabilitatea tehnicii All On 4™.

În anii 1990, profesorul Paulo Malo și susținut financiar de Nobel Biocare, a efectuat o serie de studii pentru a determina eficacitatea acestei abordări noi și inovatoare. În 1998, Prof. Paulo Malo a tratat primul pacient cu tehnica All on 4™.

Astăzi, tehnica All On Four este recunoscută pe scară largă ca opțiunea de tratament superioară pentru înlocuirea dinților cu arcade completă.

Între timp, profesorul Paulo Malo a devenit un expert de renume mondial în reabilitarea orală avansată. A inventat alte câteva tehnici pentru a ajuta pacienții cu cazuri complexe de restaurare.

În plus, prof. Paulo Malo a fost autorul unui număr de cărți de top în domeniul stomatologiei restaurative, a lansat mai multe publicații științifice și a ținut prelegeri în întreaga lume despre reabilitarea orală.

Pe baza acestor realizări, profesorul Paulo Malo a creat „Malo Clinic Education” în Lisabona, Portugalia. Aici a pregătit alți profesioniști din domeniul stomatologic restauratori, care erau dornici să-și dezvolte expertiza în stomatologia All On 4™.

Clinica Malo este unul dintre locurile pe care le-a vizitat propriul nostru expert în implanturi dentare, Dr. Theo Spyrakis, pentru a-și îmbunătăți cunoștințele, conceptele și experiența de caz cu tehnica All On 4™.

Implanturile dentare conventionale vs. All On Four

Implantul dentar în sine este un mic șurub de titan care este poziționat în osul maxilarului și apoi susține fie un singur dinte, fie o punte de dinți. Implantul de titan formează fundația prin care sunt atașați dinții de înlocuire.

Pentru procedura convențională de implant dentar, o reabilitare completă a arcadei necesita 6-8 implanturi pentru a susține o punte fixă ​​completă.

În schimb, cu doar două implanturi poziționate în partea din față a gurii și două implanturi unghiulare poziționate în spate, sunt necesare doar patru implanturi pentru a oferi suport pentru arcada completă.

Principala limitare a metodei convenționale de înlocuire a dinților cu arc complet apare la înșurubarea implanturilor posterioare în zone cu densitate osoasă redusă. Introducerea implantului angulat la 45° a însemnat că zonele cu deficit de os ale maxilarului ar putea fi evitate.

Natura mai puțin invazivă a All On 4™ înseamnă, de asemenea, că procesul de vindecare și reabilitare este considerabil mai scurt și, deoarece sunt utilizate mai puține dispozitive de fixare pentru implant, există mai multă flexibilitate în proiectarea și montarea dinților de înlocuire optimi.

 

all on four-dental

Probleme de sănătate a oaselor bucale

Tehnica All On 4™ a oferit pacienților cu probleme de sănătate a oaselor orale o alegere mai bună. În trecut, lipsa osului maxilarului superior (cauzată frecvent de probleme ale sinusurilor sau pierderea osoasă) era o mare problemă pentru candidații la implant și adesea necesita grefarea osoasă pentru a construi maxilarul suficient pentru a susține cele 6-8 implanturi pe care le solicitau vechile metode. .

Dar tehnica All On 4™ a făcut o diferență uriașă. Și aceasta este o veste grozavă pentru pacienții cu osteoporoză sau cu lipsă de os maxilar.

Pentru pacienții care suferă de osteoporoză, ei cred adesea că nu sunt candidați pentru implanturi dentare din cauza osului lor de proastă calitate. Și în trecut, asta era cu siguranță adevărat. Dar, deoarece All On 4™ elimină necesitatea grefei osoase, pacienții care suferă de osteoporoză pot avea de obicei procedura All on 4.

Același lucru este valabil și pentru pacienții care au resorbit sever maxilarul superior. Implanturile zigomatice sunt o opțiune excelentă. Aceste implanturi mai lungi se ancorează pe partea inferioară a pomeților prin spațiul sinusal, ocolind nevoia de a se baza pe osul maxilarului ca unica sursă de sprijin.

Aceste opțiuni inovatoare pot eluda de obicei nevoia de proceduri invazive de grefare osoasă, toate împreună.

este ideal pentru pacienții care sunt nerăbdători să aibă o intervenție chirurgicală dentară.

este utilizarea sedării IV administrată și monitorizată de un medic calificat și cu experiență. O combinație unică de medicamente este utilizată intravenos pentru a crea o stare de vis relaxantă și calmă pentru întreaga procedură.

Poate merge ceva prost cu All On 4™?

Fără îndoială, una dintre cele mai mari preocupări ale pacienților care iau în considerare orice tip de procedură de implant, este de a face cu ceea ce ar putea merge prost.

Deși ratele de succes ale procedurii All On 4™ sunt foarte mari, ca și în cazul oricărei proceduri chirurgicale, există câțiva factori de care trebuie să luați în considerare atunci când luați o decizie cu privire la operația cu implant dentar.

Un implant dentar poate eșua, despre care puteți citi mai multe aici. Dar atunci când ne gândim la procedura All On 4™, există doi factori suplimentari de luat în considerare;

All On 4™ factorul #1:
Poziționarea proastă a implanturilor

Cea mai mare greșeală cu tratamentul All On 4™ apare atunci când implanturile sunt poziționate prost. Implanturile prost poziționate pot compromite rezultatele cosmetice ale tratamentului.

Atunci când implanturile sunt poziționate prea departe în partea din față a gurii, acestea fac ca gingiile să se retragă, iar metalul gri închis al implantului poate deveni vizibil în jurul gingiilor.

Atunci când implanturile sunt poziționate prea în spate, acestea fac ca forma dinților de înlocuire să pară groase și voluminoase și poate îngreuna vorbirea.

Atunci când implanturile sunt poziționate prea aproape de suprafața de mușcare, aceasta va însemna că dinții de înlocuire pot arăta scurti, stupoși și acest lucru se poate simți nenatural.

Rectificarea implanturilor care au fost poziționate incorect poate fi un proces dificil. Acesta este motivul pentru care, în mod ideal, dentistul care efectuează All On ™4 va fi la fel de calificat atât în ​​aspectele chirurgicale, cât și în cele cosmetice ale procedurii. Puteți citi mai multe despre Cum să luați o decizie în cunoștință de cauză cu privire la procedura 4.

Al doilea factor de luat în considerare cu procedura All On 4™ este…

All On 4™ factorul #2:
Dentiști pregătiți în domeniul cosmetic vs pregătiți chirurgical

În general, există două tipuri de stomatologi care efectuează tratamentul All On 4™. Unul este instruit chirurgical, în timp ce celălalt este instruit în stomatologie estetică.

Dentiștii care se concentrează mai mult pe rezultatele cosmetice, pot fi mai puțin experimentați în aspectele chirurgicale ale procedurii. Dacă apar complicații și medicul dentist nu este suficient de competent pentru a face față acestui lucru, implanturile pot deveni în cele din urmă expuse și pot provoca infecție la gingii.

Celălalt tip de stomatolog care efectuează All On 4™ este un stomatolog pregătit chirurgical. Un stomatolog instruit chirurgical va face o treabă grozavă plasând implantul la cel mai apropiat os disponibil, dar nu ia întotdeauna în considerare implicațiile estetice ale implantului.

Cei mai buni stomatologi All on 4™ au experiență și cunoștințe atât în ​​stomatologia chirurgicală, cât și în stomatologia estetică, permițându-le să poziționeze cu precizie implanturile și folosind experiența lor în stomatologia estetică pentru a obține un rezultat frumos pentru pacient.

Localizarea unui stomatolog care combină aceste abilități va fi mai greu de găsit, dar atunci când faceți acest lucru, veți minimiza riscul ca ceva să nu meargă greșit.