Hamilelikte Ağız ve Diş Sağlığı - Reference Aesthetic

Blog

Diş

Hamilelikte Ağız ve Diş Sağlığı

Hamilelikte Ağız ve Diş Sağlığı
Hamilelikte Ağız ve Diş Sağlığı
Hamilelikte anne adayının hormonlarında gerçekleşen değişiklikler diş ve dişetleri sağlığını da etkiler.

Bu nedenle anne adaylarının diş sağlığı hakkında dikkat etmeleri gerekenler var. Hamilelikten önce mutlaka bütün diş tedavilerini yaptırmaları önemlidir.

Hamileliğin ilk üç ayında ve son üç ayında diş tedavilerinde yapılan anesteziler bebek için düşük riski yaratabilir. Solunum organlarını ve gelişimini etkileyebileceği için dental tedaviler açsından uygun değildir. Anestezi gerektiren dental tedavileri yapabilmek için hamileliğin 3. ayının dolmasını beklemek gerekebilir.

HAMİLE KADINLARDA DİŞ ETİ İLTİHABI BEBEĞİN GELİŞİMİNİ ETKİLİYOR
Apse ya da diş eti iltihabı gibi bir durum söz konusu ise, enfeksiyonun bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle anne adayının rutin olarak gittiği jinekolog gözetiminde diş tedavisi yapılabilir.

Ayrıca hamileliğin tüm döneminde radyolojik değerlendirme yapmak bebeğin radyasyona maruz kalması açısından tehlikeli olabilir.

HAMİLELİKTE DİŞ SAĞLIĞI NEDEN BOZULUR?
Hamilelik vücudun normal dengesinin değiştiği bir dönem olması, bebeğin kemik ve diş gelişimi sırasında anne vücudundaki kalsiyumu alması sebebiyle bu dönemde dişler daha kolay çürüyebilir.

Hamilelikte diş fırçalamanın ve ağız bakımının ihmal edilmemesi gerekir. Bu dönemde çok fazla tatlı, abur cubur tüketilmesi, hamileliğe bağlı mide bulantılarının ve istifralardan sonra dişlerin fırçalanmaması, diş çürüklerinin artmasına neden olur. Anne adaylarının diş etleri normalden daha kolay kanayabilir. Bu durum hamileleri endişelendirir ve diş fırçalamaktan kaçınmaya başlarlar. Tüm bu durumların diş etlerinin ve dişlerin daha çok zarar görmesine neden olabilir.

HAMİLELİKTE DİŞ SAĞLIĞI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Hamile kadınların günlük kalsiyum ihtiyacı 1200 mg ile 1500 mg aralığında değişir. Kalsiyumun yeterince alınması için yeşil yapraklı sebze ve süt ürünleri tüketiminin arttırılması gerekir. Gıdalar ile karşılanmayan kalsiyum ihtiyacı bebek tarafından annenin kemiklerinden karşılanır. Özetle bu dönemde anne ağız ve diş bakıma özen gösterirse, yeterli beslenirse herhangi bir diş sorunu ortaya çıkmaz. Anne ve bebek sağlığının yanı sıra, diş sağlığının korunması için de sağlıklı beslenmek önemlidir. Şekerden uzak durmak, kurutulmuş meyve, korkan ya da karamel içerikli şekerlemeler tüketmemek diş sağlığını korumak için alınacak önlemler arasında yer almaktadır.

Beslenmenin yanı sıra günde dişlerin en az iki kez fırçalanması, diş ipi ve ara yüz fırçası kullanımı bu dönemde oldukça önemlidir. Tuzlu su ile gargara yapmanın da diş etlerinin rahatlamasını sağlayacağı için bu dönemde düzenli olarak yapılması önerilir.

Write a Comment

Testimonials

6 PACK j’avais du mal a faire du sport et de suivre des regimes alimentaires mais sans resultat alors cette annee je me suis dirigé vers REFERENCE ESTHETIQUE en turquie et vraiment je me sens pret pour l’été comme jamais. Merci de m’avoir redonner confiance en moi.

DANIELO JASON

MEME KUCULTME La clinique est bien situé par rapport au metrobus station, les guichets bancaire sont juste a coté, le market est dont vous aurez besoin, j’étais labas pour faire une reduction mammaire, je ne me suis jamais senti bien dans ma peau jusqu’au jour ou j’ai décidé de me faire opéré chez REFERENCE ESTHETIQUE a Istanbul, Merci

BAHIJA BELHAJ

MEME PROTEZ, Moi c’etait pour une augmentation mammaire avec du silicone, le medecin HASAN BEYHAN est vraiment un bon medecin qui maitrise bien son travail, pas de cicatrices ni de douleurs insupportable apres l’intervention, ça se voit l’effet esthetique du tout, par contre ça a l’air trop naturel,et j’ai meme plus besoin de porter des soutiens gorge comme avant.

MARIA SANCHES

%term_description%

banner-service